In Japan zijn veel ‘zen-boeddhisten. In de ‘Boeddhistische taal betekend zen mediteren. Mediteren moet je leren. Voor Boeddhisten is mediteren erg belangrijk. Als je mediteert gaan alle kwade gedachten uit je lichaam, dus je kan als het ware weer goed denken. Op Aarde kan je op sommige plaatsen beter mediteren dan op andere. Je kan erg goed mediteren op plaatsen met veel kaarsen. In plaats van kaarsen kan je ook wierook gebruiken.


MEDITATIETECHNIEKEN

Meditatie op basis van een Mantra:
Door continu een woord of een regel (Mantra) op te zeggen concentreer je je volledig op die Mantra. Bekende Mantra’s  zijn: Oh Mani Padme Hum en de Hara Krisna. Een mantra is een spreuk welke een zeer uitgebreide betekenis, klank, ritme  heeft. Door de mantra te herhalen wordt je je bewust van de diepere betekenis van die Mantra.  Je gaat vanzelf zeer geconcentreerd de mantra herhalen. Keer op keer..keer op keer.. De mantra gaat voor je leven, krijgt andere betekenissen, je wordt als het ware één met de mantra. Het geeft je een gelukszalig gevoel, en alleen het horen van de mantra doet gelijk dat gevoel oproepen. Het zingen van een Mantra kan uiteindelijk leiden tot een zelfhypnose waarbij visualisatie een gevolg kan zijn.

Je kan op verschillende manieren mediteren, een manier daarvan is het mediteren op basis van een Mantra. Dit zijn een aantal bekende Mantra’s: Oh Mani Padme Hum en de Hara Krisna. Mantra is een spreuk wat een zeer uitgebreide betekenis ,klank,ritme heeft.